top of page

IN HET NIEUWS

26 januari 2020
Dossier HEBBAN INDIE PUB
Maartje leest.... Jagritta Olthof

Deze week wil ik een een nieuwe auteur in het zonnetje zetten.

Afgelopen week las ik twee boeken van Jagritta Olthof: 

De rest van de waarheid en In de schaduw van de driehoek. 

Twee behoorlijk verschillende boeken, maar ik kan al wel vast zeggen

dat ik ze met veel plezier gelezen heb. 

geschreven door: Maartje

Jagritta Olthof

Op 23 november 2018 verscheen Jagritta's debuutroman In de schaduw van de driehoek. Van oorsprong is ze jurist, maar toen ze besloot wat meer tijd voor zichzelf te nemen, is ze gaan schrijven. Het boek is min of meer ontstaan. Ze is begonnen met schrijven en het verhaal ontspon zich door het schrijven. Je kunt haar boeken bestellen via haarzelf, maar ook gewoon via Bol.com en andere internetwinkels. 

Ik had thuis twee boeken van Jagritta Olthof staan en besloot ze rug-aan-rug te lezen om ze eventueel ook te kunnen vergelijken. De debuutroman heet In de schaduw van de driehoek en is een verhaal over raadsels, het doorbreken van taboe's en heel veel liefde. De cover van het boek geeft naar mijn gevoel niet helemaal de sfeer van het boek weer. De cover is vrij mysterieus en eigenlijk valt het mysterieuze in het verhaal wel mee. Wat mij vooral opviel is de mooie manier waarop Jagritta Olthof persoonlijke banden kan beschrijven. Verder ligt het boek prettig in de hand, heeft het fijn dik papier en een rustige bladspiegel. Het boek is uitgegeven via haar eigen uitgeverij FUB Publishing & Writing.

Boeken

Stiekem las ik In de schaduw van de driehoek na De rest van de waarheid en ik heb dit boek met nog meer plezier gelezen. Zoals boven aangegeven was ik vooral onder de indruk van de relaties die beschreven werden. Ook de aandacht voor details is in dit boek groot. Het mysterie was aanwezig, al was al vrij snel duidelijk welke kant het op zou gaan. Toch bleef het boek door de andere kwaliteiten van de schrijfster zeker boeien. 

De rest van de waarheid heeft een aantrekkelijker cover. Je ziet een gezicht van een jonge vrouw dat net onder water zit. Ogen gesloten, bubbels uit de mond. Je vraagt je direct af wat er aan de hand is. De ondertitel bij dit boek is Literaire thriller, dus een ander genre dan de vorige roman. De blurb op de kaft zegt: 'Wat als je brein een verkeerde afslag neemt?'. Ook dit klinkt intrigerend en het plot schijnt ook nog eens geschreven te zijn toen de schrijfster opgesloten zat in een opslagbox. Genoeg redenen om snel met lezen te beginnen (en waarschijnlijk heb ik daarom dit boek eerder opgepakt dan het andere).

Het verhaal begint op Texel waar een vrouw wakker wordt in haar vakantiehuisje, maar geen idee heeft hoe ze daar terecht is gekomen. Later komt ze erachter dat haar vriendin vermoord is en besluit ze te vluchten om eerst zelf achter de waarheid van de dood van haar vriendin en haar plotselinge geheigenverlies te komen. Het verhaal is een rollercoaster. Er gebeurt heel veel en het gaat heel snel, je verveelt je geen moment. Kortom, ik zou beide boeken aanraden. 

Indie boeken

Ook is lees, net als Marieke, vaker Indie pub boeken. Ik leerde deze manier van uitgegeven pas kennen via de Facebook pagina van het Selfpub café en heb al verschillende leuke en goede titels mogen lezen. Ook via Amazon bestel ik wel eens Indie pub boeken uit Engelstalige landen. Daar zitten ook echte pareltjes tussen. Tot nu toe is mijn favoriete Indie Publisher: S.G.D. Singh. Zij woont in Amerika en schrijft vooral urban fantasy. 

Vergelijking

Als ik moet bedenken met welke boeken je de boeken van Jagritta Olthof zou kunnen vergelijken dan moet ik bij De rest van de waarheid denken aan een snel en spannend verhaal met geloofwaardige karakters in een wat ongeloofwaardige situatie. Een boek dat daar voor mij bij past is De vrouw in suite 10 van Ruth Ware.

Voor In de schaduw van de driehoek vind ik het nog moeilijker. Het heeft iets van mysterie, maar voor mij voor draait het echt vooral om de relaties. Misschien een boek als Herfst in Central Park van Aidan Donnelley Rowley. 

 

Wil je meer weten over mijn ervaringen met de boeken van Jagritta Olthof, lees dan mijn recensies hier op Hebban. 

De rest van de waarheid

In de schaduw van de driehoek

Klik op het logo voor de Hebban-pagina.

                 

                   

cover De rest van de waarheid
COVER voorkant.jpg
561865A9-BABF-4A7A-B96D-5BE485ADB94D_4_5
8 juli 2020
OMROEP NOOS
 
BOEKEN MET MICHEL met als gast... Jagritta Olthof
Michel spreekt met Jagritta Olthof over haar thriller 'DE REST VAN DE WAARHEID'.
Zoals elke gast bij 'Boeken met Michel' neem ze haar eigen muziek mee. Zo zijn a.s Diana Ross en The Three Degrees te beluisteren.
Geïnteresseerd naar wat Jagritta Olthof over haar thrillerdebuut te vertellen heeft? 
Klik op onderstaand logo.
  Veel luisterplezier!

                 

                   

42F178FC-99D3-450E-92E6-8EE3A8801F4E_4_5
cover De rest van de waarheid
bottom of page